Experiment met nieuwe software.

Amsterdam, 18 december 20022 – Binnenkort komt er nieuwe expertsystem-software beschikbaar. Je laat de computer je verhalen en essays schrijven. Mooi toch? Je doet nog wat redactiewerk en klaar is Kees. Het gevolg zal echter zijn dat er niet betere essays en verhalen ontstaan, er komen er alleen meer.

Mijn dochter Luit (www.luitbakker.com) en ik deden een klein experiment met DALL-E. Op de site kun je met met vragen plaatjes laten genereren. DALL-E zoekt, combineert, ontwerpt. Onze vragen waren:

A man talking to his dead mother.

A man imaging talking to his dead mother.

A man talking to his dead mother in the kitchen.

Imaging a man talking to his dead mother.

Ik dacht aan In gesprek met mijn moeder en ik heb twee plaatjes gekozen die ik wel aardig vond. In de ene is een man aan het telefoneren (zijn vrouw luistert mee?) en in de andere lijkt het of een man net binnen komt (hij heeft zijn hoed nog op) en een gesprek wil beginnen. Kan beter, zou ik zeggen…