Kamer aan zee
In het voorjaar van 2002 kochten wij onze Kamer aan de Middellandse Zee van Lex en Margreet van de Poll. Zij woonden toen in Moulinet, in de bergen aan de Côte d’Azur. Ze hadden het huisje gekocht om de winter maanden aan zee te kunnen door brengen.Met de Kamer aan zee kunt u alle kanten op. Het ligt tussen Menton en Ventimiglia op een landtong, Capo Mortola. Ook in de zomer wordt het niet al te warm. U kijkt uit over de Hanbury Gardens, een botanische tuin, naar de Middellandse zee. U houdt niet van neonieuws, u kunt de bolling van de aarde zien. Schaduw en rust zijn hier nog aanwezig. U kunt om de tuinen heen naar zee afdalen.
Het is een huisje met twee kleine terrassen in een pittoresk Italiaans dorpje. Het is eenvoudig, maar comfortabel ingericht en van alle moderne gemakken voorzien. Op de begane grond staat een slaapbank voor twee personen (140×200). Op de mezzanine bevindt zich een tweepersoons bed (140×200). Ook is er één kinderbedje aanwezig. In Latte is de Conad, een supermarkt waar je alles kunt krijgen. Een half uurtje lopen.