Sinds 2006 houd ik mij bezig met het schrijven van verhalen, essays, novellen en romans. Ik publiceerde eerder in Hollands Maandblad (1990) en later verschillende Friese literaire tijdschriften. De verhalenbundel Ien mei de Dingen verscheen bij De Friese Pers Boekerij (2009).

Het verhaal Een scheepshut werd genomineerd voor de Brandende Pen 2007 (Lava), het beste korte verhaal van Nederland. Met Het horloge won ik een prijs bij de El Hizjra literatuurprijs 2008. Een held in onze tijd, mijn nieuwe roman, verscheen januari 2017 bij Uitgeverij Magonia.

Ik ben niet altijd ‘slow writer’ geweest en ik heb altijd kranten gemaakt. Het begon met de oprichting van de Gekkenkrant in het begin van de jaren zeventig en later in de jaren tachtig en negentig had ik een locale informatie- en communicatiedienst.

Toen de computers handzamer werden, trok ik erop uit in een bus om overal kranten te maken op locatie. Ik maakte deze kranten meestal in situaties waar veel actoren, veel problemen en te weinig gezamenlijke oplossingen waren. ’s Ochtends bij binnenkomst een krant, na de lunch de tweede en bij de borrel nog een krant. Bij meerdaagse confenties ging het de volgende dag zo door en met de komst van het Internet ging de discussie op speciale sites verder.

In 1987 ben ik gepromoveerd in de sociale wetenschappen. Mijn proefschrift Leidraden voor zelfhulp is niet meer verkrijgbaar. Het onderwerp blijft actueel.

U vindt veel tekst op deze site. Een overzicht van mijn werk vanaf 2007. Alle rechten berusten bij mij. Voor zover mij dat interessant lijkt, houd ik Nieuws bij of laat het oude nieuws staan. U kunt enige van mijn verhalen lezen en beluisteren bij Gesproken Verhalen. Als u er geen genoeg van krijg en meer wilt lezen kunt u mijn Ebooks bestellen.

Er staan boeken op waar ik op dit moment aan werk en ik heb twee projecten opgenomen waar ik geen afstand van wil doen: Een scenario zoekt verfilming en De Ware Theorie van het Schone. Je kunt niet alles, maar ik vind het prettig dat deze in mijn digitale vitrine staan en u kunt erover met mij in gesprek treden.

Bert Bakker