‘In de zee van boeken drijft veel wrakhout, wij hebben een parel opgedoken,’ zegt Louis Orange tegen zijn vrouw in ‘Over de tuinman en zijn dood’, terwijl hij het relaas van hun stagiaire, Paula Uccello, onderbreekt. Orange woont in Monaco en is net als zijn vrouw advocaat, maar dat is niet het enige, hij is ook ondernemer en hij besluit naar aanleiding van het werk van Uccello om zelf ook uitgever te worden.
Meteen voegt hij toe: ‘Niet de uitgevers waar mijn vrouw en ik mee te maken hebben, uitgevers die hun fullcolour drukwerk in China laten printen en hier hun vermogen aan de Rivièra en de Italiaanse Bloemenkust stallen, maar een uitgever van boeken. Iemand die niet alleen in bankpapier geïnteresseerd is…’

Uitgever Orange is zo betrokken bij het schrijfproces van zijn stagiaire, dat hij met haar meeschrijft en ook zijn vrouw schrijft mee…

Lees verder door hier te klikken: Over de tuinman en zijn dood